Schadeherstel

Schade aan Uw auto is een vervelende kwestie. Autoschade komt nooit gelegen en omdat het meestal beperkt blijft tot een enkele keer, weet u vaak niet wat er allemaal op U afkomt.

Die zorg nemen wij U graag uit handen. Wij regelen voor U de gehele schadeafwikkeling van begin tot eind. Wij herstellen Uw auto vakkundig en regelen tegelijkertijd de administratieve afwikkeling. En mocht vervoer tijdens de reparatie voor U een probleem worden, dan kunt U gebruik maken van een leenauto.

Ons bedrijf heeft een eigen schade-herstel werkplaats inclusief eigen spuiterij waar zowel particuliere als zakelijke opdrachtgevers terecht kunnen. Wanneer U schade heeft neemt U contact met ons op. Gezamenlijk nemen wij de schade aan Uw auto door en bespreken we wat de mogelijkheden zijn. Of het nu gaat om een lelijke kras op Uw portier of om een flinke schade aan Uw auto, in alle gevallen zijn wij in staat om Uw auto weer volledig te herstellen.

Werkwijze bij schade

We willen u door middel van foto’s een blik in onze werkplaats geven en u informeren welke stadia een auto doorloopt om vervolgens weer piekfijn afgeleverd te worden.

Calculatie

Wanneer U schade heeft, neemt U contact met ons op.
Uw voertuig wordt aangemeld en vervolgens neemt een schade-expert de schade op. Van tevoren hebben wij al een calculatie gemaakt, zodat U op de hoogte bent van het financiele gedeelte.
De schade wordt door ons voorgelegd aan de experts van Uw verzekeringsmaatschappij. U heeft er zelf geen omkijken naar en het leidt tot een vlotte afwikkeling. Als laatste zullen wij een aantal persoonsgegevens van u nodig hebben, waarna we samen een datum voor de reparatie kunnen plannen.

Demontage

Soms is het nodig om bepaalde onderdelen van de auto te demonteren om de schade te kunnen repareren. Dit gebeurt natuurlijk met de uiterste zorg. Vervolgens kunnen wij dan overgaan op de volgende werkzaamheden.

Plaatwerk

Beschadigingen aan Uw auto gaan altijd gepaard met deuken, krassen en/of vervormingen. Plaatwerk word gezien als de meest belangrijke fase binnen het schade-herstel, het legt immers de basis van het uiteindelijke resultaat. We kunnen dit resultaat dan ook optimaal behalen doordat wij de kennis en de apparatuur in huis hebben, in combinatie met goed vakmanschap.

Voorbewerking

Na het plaatwerk volgt de fase voorbewerking. Ook dit is een essienteel onderdeel van het schade-herstel. Het is de voorbereiding op de laatste fase; het spuitwerk. In deze fase word de auto of bepaalde onderdelen van de auto bewerkt, zodat het spuitwerk succesvol kan verlopen.Denk bijv. aan het uitvlakken van kleine oneffenheden. Het plaatwerk wordt zo nauwkeurig mogelijk voorbewerkt met allerlei materialen en technieken voor een optimale hechting van de lak, wat leidt tot een perfect spuitresultaat.

Spuiterij

Na een grondige voorbewerking is de auto gereed om te worden gespoten. Wij werken met een computergestuurde kleurmeter die op basis van fabrieksgegevens of individuele meting de exacte kleur samenstelt. Wij hebben daardoor altijd alle kleuren autolak op voorraad.

In 1998 hebben wij een overstap gemaakt om met watergedragen lakken te gaan werken, omdat wij als bedrijf deze voor het milieu gunstige ontwik- keling ondersteunen.
Vervolgens wordt in de milieuvriendelijke spuit- cabine de lak opgebracht om vervolgens te kunnen uitharden in de stofvrije cabine uitgerust met een speciaal luchtverwarmings- en circulatiesysteem.s

Montage

Dan word de laatste hand gelegd aan de auto. Eventuele onderdelen worden weer op de auto terug gemonteerd. Onderdelen die niet meer bruikbaar zijn, worden vervangen door nieuwe onderdelen.

2012 Copyright Autobedrijf Mol ©